Om mig

Jag är en Stockholmare som älskar forsar och vildmark och som vistas delar av året i Södra Lappland.

Att skildra rum och ting i färg är något som ackompanjerat mitt liv sedan 70-talet och som till slut blivit ett behov. Oavsett motiv har måleriets utförande en precision som kan liknas vid ett musikaliskt improviserat solo. Penselföringen är livlig och uttrycksfull, ömsint eller rasande. Det slår mig ibland att jag använt konsten och måleriet till att lära känna mig själv och att det har räckt som ambition. Det har tagit väldigt många år att uppnå en acceptans för att bara vara. Att lämna frågan bra eller dålig därhän.

Tekniken är olja på duk eller akvarell på papper och färgen spelar första fiolen. Även blyertsteckningarna jag gör inför mina skulpturer har ett måleriskt angreppssätt. Det dröjer innan linjen fixeras och kroppen i motivet far än hit och än dit. Litet blir stort och tvärtom i hoppet om att uppnå något vettigt eller vanvettigt uttryck på underlagets yta.

I  boken "Säg Hej! till ditt inre monster" har jag gjort upp med mitt livs irrfärder. Den består av psykologiska skulpturer som avtecknats och avmålats.

Målet att vara en avancerat målande konstnär sattes vid 18 års ålder. Vägen som ska vara mödan värd har periodvis varit ett helvete. Dock har jag hållit fast vid denna idé tills nu! Sedan 2013 behöver jag inte ha något sidokneg att försörja mig på utan med minimal pension och konstfirma är jag fri som fisken. Och....

Paradoxalt nog infinner sig då tanken att det vore ännu bättre att inte behöva göra någonting alls.

Lusten att måla kvarstår dock och jag fortsätter att befolka ensamheten med mitt måleri.

Människa i WikipediaREPRESENTERAD AV INGELA S GALLERY LUNTMAKARGATAN 52 STOCKHOLM